BİTLİS / TATVAN - Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu

TARİHÇE

Okulumuz eğitim-öğretime 2012 yılında Tatvan Anadolu İmam Hatip Lisesi Ek-1 binasında Lise bünyesinde İmam Hatip Ortaokulu olarak Okul müdürü ABdusselam TURŞAK, Ortaokuldan sorumlu müdür yardımcısı Ahmet Cemil KARADAĞ yönetiminde 6 öğretmenle eğitime başlamıştır.

2018 ocak ayında Şehit Mehmet Ali Kılıç Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Ek binasına taşınmış ve burada müstakil İmam Hatip Ortaokulu olarak SULTAN ALPARSLAN İMAM HATİP OARTAOKULU adıyla eğitim-öğretime devam etmiş ve kurucu Müdürlüğüne Ahmet Cemil KARADAĞ getirilmiştir.

2021 mart ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu olarak belirlenmiştir.

2021 Nisan- Kasım aylarında hidayet ilkoulu binasına taşınmış ve bu süreçte eski bina yıkılarak  İl Milli eğitim müdürülüğü tarafından yyeni bina yaptırılmıştır.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı başında Din öğretimi genel müdürlüğü tarafından Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Uygulayan okullar arasına alınmış ve takip listesine eklenmiştir. Aralık 2021 tarihinde tekrar yeni binasına taşınan okulumuz 40 öğretmen 10 hafız kuran kursu öğreticisiyle eğitim vermeye devam etmektedir.

Yayın: 04.07.2018 - Güncelleme: 02.11.2023 08:39 - Görüntülenme: 1325