BİTLİS / TATVAN - Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu

Nis

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIFINA ÖĞRENCİ ALIMI BAŞVURULAR ELEKTRONİK ORTAMDA VELİLER TARAFINDAN

ADRESİ ÜZERİNDEN YAPILABİLECEKTİR.

May

Okulumuzda görev yapan fedakar öğretmenlerin özverili çalışmaları neticesinde okulumuz il genelinde akademik sosyal kültürel ve bilimsel çalışmalar açısından ilimizdeki en başarılı imam hatip ortaokulu haline gelmiştir.

Ayrıca tüm alanlarda ilimizdeki tüm ortaokular arasında ilimizin en iyi ortaokulu olarak adlandırılabilir.

Akademik başarı açısından okulumuz ilimizin en gözde okulları arasında yer almaktadır.

• 2016 TEOG sınavında okulumuz Türkiye birincisi çıkarmış ve tüm öğrenci ortalamaları açısından ilde 1. olmuştur.
  • 2017 TEOG sınavında okulumuz ilçemizdeki en başarılı ilk 4 okuldan birisi olmuştur.
  • 2018 LGS sınavında da nitelikli okullara yerleştirme açısından ilde 2. olduk.
  • 2019 LGS sınavında da nitelikli okullara yerleştirme açısından ilde 1. olduk.

Bilimsel çalışmalarda da ilimizin en iyi performansını segilemiştir.

• 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı´nda TÜBİTAK 12.Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Van bölge finaline matematik dalında okulumuzdan 4 adet proje seçilmiştir.
  • Matemetik alanında üslü sayılarla yapılan şifreleme projesi bölge üçüncüsü olmuştur.

Sosyal kültürel faaliyetler bakımından mesleki yarışmalarda öğrencilerimizin birçok il birincilikleri ve Türkiye derecesi bulunmaktadır.

• 2016 yılı Arapça Hikaye canlandırma yarımasında öğrencilerimiz Türkiye 4.sü olmuştur.
  • 2016 yılında ve 2017 yılında tüm Arapça yarışma dallarında okulumuz il birincisi olmuştur.
  • 2018 yılı Arapça Şiir, Güzel Ezan Okuma ve ve Kuran-ı Kerimi Güzel okuma yarışmalarında il birincisi olmuştur.
  • 2019  yılı Arapça Şiir, Kuran-ı Kerimi Güzel okuma ve hafızlık yarışmalarında il birincisi olmuştur.
  • 2020  yılı Kuran-ı Kerimi Güzel okuma ve hafızlık yarışmalarında il birincisi olmuştur.
  • 2020  yılı TSF satranç yarışmalarında iki yaş grubunda öğrencilerimiz il birincisi olup antalyada ilimizi temsil etmeye hak kazanmışlardır.
  • 2020 Avrupa açık Muai Thai müsabakalarında öğrencimiz Avrupa ikincisi olmuştur.

Okulumuzda isteyen öğrencilere yabancı dil ağırlıklı sınıf uygulaması bulunmaktadır.

• 2017-2018 eğitim öğretim yılında 2 şubemizde ingilizce yabancı dil ağırlıklı sınıf uygulması gereçekleştirilmiştir.
  • 2018-2019 eğitim öğretim yılında 6 şubemizde ingilizce yabancı dil ağırlıklı sınıf uygulması gereçekleştirilmiştir.
  • 2019-2020 eğitim öğretim yılında 8 şubemizde ingilizce yabancı dil ağırlıklı sınıf uygulması gereçekleştirilmiştir

Okulumuzda Hafızlık sınıfı uygulaması.

• 2019-2020 eğitim öğretim yılında okulumuzda örgün öğretimle beraber hafzılık projesi başlatılmıştır. öğrencilerimizden 2 tanesi hafızlığını tamamlamış 2 tanesi hafızlığı büyük oranda yapmış  32 öğrencimiz de hafzılık hazırlık aşamasındadır.

Okulumuzda teknoloji uygulamaları.

• okulumuzda kodlama ve tasarım atölyesi oluşturulmuş olup öğrencilerimiz tasarladıkları nesneleri 3 boyutlu yazıcımızda basabilmektedirler.

Okulumuzda dinlenme ortamları.

• öğrencilerimizn dinlenmesi ve eğlenmesi için Tüm koridorlarda satranç masaları yerleştirilmiş olup öğrencilerimiz zeka oyunları sınıfında da vakit geçirebilmektedirler.

YAPILACAK YENİ BİNAMIZDA TATVANDAKİ ÇOCUKARIMIZA EN İYİ EĞİTİM ORTAMINI SUNACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYOR ÖZVERİLİ EĞİTİM KADROMUZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ